MANDALATEKENEN
algemene informatie en basiscursussen

     spiegelmandala    intuïtieve mandala    huwelijksmandala    mandala oranje

Mandala is een woord uit het Sanskriet dat betekent: kring, of cirkel. 
De ronde mandalavorm zien we overal terug in de natuur: in bloemen, groeivormen, spinnenwebben, etc. Mensen zoeken verbinding en vormen een kring om een kampvuur, we zien het in de kringspelletjes van kinderen, in volksdans en de meditatieve sacred dance. 
Al van oudsher worden mandala's gemaakt voor meditatie, maar ook voor rituelen zoals het medicijnwiel bij de indianen. De mandala's zoals wij die kennen, zijn meestal rond, maar we zien ze ook vierkant in de oosterse tradities. Wie kent inmiddels niet de zandmandala's van Tibetaanse monniken? 
Het maken van een mandala is een rustgevende bezigheid in de beslotenheid van de cirkel: volgens vaste, terugkerende patronen, of helemaal vrij. Van het tekenen van een mandala is bekend dat er een harmoniserende werking van uit gaat. 


BASISCURSUS deel I op aanvraag

In de eerste basiscursus maak je kennis met de binnenwereld van de mandala en hoe jij je daar beweegt met lijnen, vormen en kleuren. Je gaat o.a. golven, spiegelen, rozettekenen, sjabloon-tekenen, lemniscaat- en spiraaltekenen in een mandala. Je doet dat op je eigen manier. De techniek van het kleuren komt in deze cursus ook aan bod. Tekenvaardigheid is niet nodig; als je een potlood kunt vasthouden en je bent enthousiast ... dan ben je welkom!

Meer weten? Klik hier

BASISCURSUS deel II op aanvraag

In deze vervolgcursus werk je met de verworvenheden uit de lessen van deel I en maak je kennis met de basisprincipes van o.a. ritmisch-dynamisch tekenen, extreme vormen, kolams, doolhoven en labyrinten, geometrische mandala’s, Keltische knopen en motieven.

Meer weten? Klik hier

Nieuwsgierig geworden?
Neem een kijkje op Archief - Cursustekeningen Mandalatekenen Basis deel 2